;

sergi1.jpgSOROPTİMİSLER Fatih Fener’de İstanbul Valiliği İl özel idaresi Bir milyon 200 TL maddi desteği, Fatih belediyesinin proje uygulaması ile Kudüs Metropoline bağlı, Fener Ayayorgi Metrokya Kilisesi Müştemilatı (Papaz evi olduğu iddia edilen bina) restore edilerek “TSKF BALAT KÜLTÜR EVİ” adı altında Türkiye Soroptimislerine 29 yıllığına tahsis edildi.


Geçen ay İstanbul Valisi Sayın Muammer Gülerin, Bld. Bşk. Mustafa Demir’in katılımı ile açılışı yapılan merkezde bu gün resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Semt halkının sıcak bakmadığı Sorotimist kadınlar federasyonu açıkladığı faaliyetlerine göre mahallede kadınlara yönelik aşçılık, garsonluk, mutfak hizmetleri, turistik tesislerde görev alacak sertifikalı kurslar düzenlenecek. Kurs esnasında üretilen ürünler merkezin restoranında satışa sunulacak.

Başta semtin sivil toplum örgütü “febayder” yetkilileri ve semtin ileri gelen akil insanları, bu derneğin buraya gelmesinin altındaki sebebi şöyle açıkladılar. Fatih Belediyesinin ileride uygulanmasını hayal ettiği Kentsel dönüşüm yenileme projeleri ile semtimiz turizm, konaklama ve ticaret merkezi olarak yeniden inşa edilecek. Gerçekleşecek bu tesislerde çalıştırılmak üzere şimdiden kendi zevklerine göre hizmet edecek eleman yetiştirmek amacıyla buradalar yorumları yapılmaktadır.

sergi2.jpg

Semtimizde toplumsal hizmet üreten pek çok dernek var, onlarca yıldır faaliyet gösteren Başta spor kulüplerimize, eğitim desteği veren semt derneklerine belediyemizin reel hiçbir desteği olmazken, yönetimi ABD de olan bir derneğe bu denli destek verilmesini makul görmediklerini beyan Ayrıca Fatih belediyesinin yıkılıp köhneleşmiş papaz evinin restorasyon yaparak 29 yıllığına Seroptimist federasyonuna vermesi Merkezi Kudüs’te olan Ayayorgi Metroya Kilisesi yönetimini harekete geçirdi.


Kilise yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bu binanın tapusunun kendilerine ait olduğunu, restore edilen binayı geri almak için hukuki girişimleri başlatacaklarını beyan ettiler. Görünüşe göre ileride merkezi kullanan Seroptimistleri ve Fatih belediyesini hukuki sürprizler beklediğini sanıyoruz. İnternetten yapılan sergi açılışı duyurularda üyelerin arkadaşları ile gelebileceğini, etkinliğin halka açık ! bir etkinlik olduğunu duyurmasına rağmen semt halkının açılış kokteyline katılmasına müsaade edilmediğini gördük.

;